Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Από καιρό, στον καταργημένο χώρο του φυτωρίου στο δημοτικό γκαράζ στο Άλσος έρχονται μικρά σκουπιδιάρικα αυτοκίνητα, τα λεγόμενα δορυφορικά, όπου αδειάζουν σκουπίδια. Ταυτόχρονα έρχονται και ανοιχτά φορτηγά όπου γίνεται μεταφόρτωση σκουπιδιών όπου απο πάνω καλύπτονται με χώμα και κλαδιά και φεύγουν για την Χωματερή των Α. Λιοσίων ως «μπάζα». Με γνωστούς ιδιοκτήτες μηχανημάτων και φορτηγών έχουν γίνει άγνωστες συμβάσεις για να επιτελείται το θεάρεστο αυτό έργο κάτω απο τη μύτη μας.
Παράλληλα παράνομες και επικίνδυνες οικοδομικές εργασίες πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο για τη δημιουργία σπαστήρα, ώστε να επεξεργάζονται εκεί τα ογκώδη απορρίμματα (χωρίς άδεια απο την Διεύθυνση Ανάπτυξης). Καμιά μελέτη οικονομικοτεχνική, περιβαλλοντική και επεξεργασίας-διάθεσης λυμάτων-στραγγιδίων δεν έχει γίνει.Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις προδιαγραφές, τα κριτήρια είναι αυθαίρετα και επικύνδυνα. Η σκοπιμότητα είναι δόλια για αυτό και γίνεται εν κρυφώ, η χρονικής διάρκειας άγνωστη και η επικινδυνότητα απρόβλεπτη.
Και όλα αυτά σε ένα χώρο που με το Προεδρικό Δ/γμα του 81 είναι χώρος πρασίνου, ένα χώρο για τον οποίο η παράταξη Παχατουρίδη υποσχόταν προεκλογικά την απομάκρυνση του γκαράζ μαζί και του εκθεσιακού κέντρου, και την μετατροπή τους σε πράσινο μέχρι τη λήξη της δημαρχιακής θητείας του.
Κι’ όμως! Παρ’ όλο που σε λίγους μήνες ξαναέχουμε εκλογές, όχι μόνο δεν έχει εκπληρωθεί καμιά από τις υποσχέσεις αλλά αντίθετα αυτό που έχει γίνει είναι α) ένας βρωμερός και τρισάθλιος ΑΤΥΠΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ μέσα στο γκαράζ και δίπλα στο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ(!!!)» και β) η παραχώρηση επίσης παράνομα των κτιρίων του «Εκθεσιακού Κέντρου» στην δημοτική εταιρία «ΑΝΑΝΕΠΕΡ» για δώδεκα χρόνια, η οποία έσπευσε με τη σειρά της να τα μισθώσει στην εταιρία «ΟΡΙΩΝ» για κάθε είδους εκμετάλλευση.
Περιστεριώτες και περιστεριώτισσες,
Το θράσος και η κοροϊδία του Δημάρχου σε βάρος των περιστεριωτών δεν έχει όρια!!! Με σωρεία παράνομων δεξαμενών πετρελαίου, πλυντηρίου – συνεργείου για τις σκουπιδιάρες που πλημμυρίζουν απόνερα αγνώστου μικροβιακού φορτίου και χημικά μέχρι έξω στο δρόμο. Οι εργάτες χωρίς προληπτική ιατρικλη περίθαλψη (εμβόλια για υπατίτιδα, κλπ) πληρώνονται με παροχές «εργαζόμενων στο πράσινο» και όχι εκείνων που δουλεύουν σε χωματερή, με κινδύνους ατυχημάτων – δυστυχημάτων, με βλάβες στον οργανισμό από ουσίες που εκπέμπονται από τα πλαστικά, τα νοσοκομειακά απόβλητα, τα ελενίτ με τον αμίαντο, κλπ. Ο κίνδυνος δε, για μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα είναι υπαρκτός και μας αφορά όλους.
Η φαντασμαγορία αυτή αποκορυφώνεται κάθε βράδυ με τη διοίκηση να ΠΡΟΚΑΛΕΙ επ’ ευκαιρία των καλλιτεχνικών δρώμενων των σχολείων με τα βεγγαλικά, τις βροντές και τους πανηγυρισμούς γύρω από μια γειτονιά που μοχθεί και σκληρά δοκιμάζεται απ’ την αμείλιχτη καθημερινότητα που της επιφυλάσσει το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις ευλογίες της ΕΕ, πρόσφατα και του ΔΝΤ.
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου πιστεύει ότι μόνο η αγωνιστική κινητοποίηση των ίδιων των περιστεριωτών μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια της δημοτικής αρχής, να αποτρέψει τα νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα που προωθούνται.
Να προστατέψουμε το δικαίωμα στη ζωή, στο πράσινο και στους ελεύθερους χώρους για όλους τους κατοίκους της πόλης μας.
Γι’ αυτό καλεί σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με θέμα
  • Την καταγγελία των πρόσφατων εξελίξεων στο γκαράζ πούχει γίνει ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ
  • Την αφύπνιση για τα άγνωστα έργα που ετοιμάζονται για το κυρίως τμήμα του Άλσους.
  • Να καταγγείλουμε τη δημοτική αρχή γιατί παρά το γεγονός ότι απέσπασε μεγάλα κονδύλια από τη Νομαρχία δεν έχει κάνει τίποτα για τη φροντίδα του Άλσους , το πότισμα των δέντρων, την απόφραξη φρεατίων όμβριων υδάτων, το καθάρισμα, κλάδεμα κ.λ.π.
Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου έχει την άποψη ότι, αφού επεξεργαστούμε τις εκτιμήσεις και προτάσεις μας γύρω απ’ τα παραπάνω ζητήματα, θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στη σύγκληση μεγάλης ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με τη συμμετοχή όλων των τοπικών κινήσεων και φορέων της πόλης μας, για τη διοργάνωση εκείνων των μαζικών και μαχητικών λαϊκών κινητοποιήσεων που θα ανατρέψουν τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής και θα επιβάλλουν τα δίκαια αιτήματά μας.
Στις σημερινές συνθήκες της κλιμάκωσης των επιθέσεων για να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης σε μας τους εργαζόμενους, η παραπέρα καταστροφή του περιβάλλοντος ιδιαίτερα με την ψήφιση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» αποτελεί την άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, του κράτους και των δήμων του.
Η οργάνωση, ο αγώνας και η νίκη σε οποιοδήποτε απ’ αυτά τα ζητήματα, μπορεί και πρέπει να αποτελεί συμβολή στην ανάπτυξη του κινήματος για την απόκρουση και την ήττα της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής.
Για τους παραπάνω λόγους η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καλεί τη γειτονιά και τους εργαζόμενους του Δήμου, όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, τις αριστερές δυνάμεις και τον κάθε Περιστεριώτη-ισσα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για συζήτηση για περεταίρω δράσεις την Τρίτη 06/07 στις 7:30μμ.
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Ιούνης 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προλεταριοι ολων των χωρων, καταπιεζομενα εθνη και λαοι: Ενωθειτε!