Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Δράσης ενάντια στις αυξήσεις εισιτηρίων

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
Την Τετάρτη 12/01/2011, συναντηθήκαμε πλήθος συλλογικοτήτων,
παρατάξεων, αγωνιστών και κατοίκων [αλλά και δημοτικών συμβούλων] από το Περιστέρι κι από άλλες περιοχές.
Η μεγάλη οικονομική αφαίμαξη που επιβάλουν κυβέρνηση/ΕΕ/ΔΝΤ σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις σε ΦΠΑ, δημοτικά τέλη, δεη, είδη πρώτης ανάγκης, εισιτήρια, τροφεία, διόδια κ.α. έχουν ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης.

Γι’ αυτό μαζευτήκαμε για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε δράσεις αντίστασης, με αφορμή και τις σχεδιαζόμενες νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ. Η συνάντηση έγινε στο Μπουρνάζι, στα γραφεία του συλλόγου “το Μπουρνάζι”.
Ως εκ τούτου, η αναγκαιότητα σήμερα, για συλλογικούς αγώνες των ίδιων των κατοίκων, κόντρα στις αυξήσεις των εισιτηρίων, και ενάντια στην μετατροπή του δικαιώματος της μετακίνησης των εργαζομένων, σε εμπόρευμα. Θα μας βρουν απέναντί τους! Με μια σειρά δράσεων, διαδηλώσεων, συνελεύσεων, μαζικής κι ενεργητικής άρνησης εισιτηρίου θα μπλοκάρουμε και θα ανατρέψουμε τα σχέδια  της συμμορίας των προθύμων κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ.
Συμφωνήθηκε ότι ο αγώνας ενάντια στα εισιτήρια, πρέπει να συνδεθεί πρώτα και κύρια και με τον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε συντονισμό με τον αγώνα τους [απεργίες-διαδηλώσεις], αλλά και με τα πρωτοβάθμια σωματεία. Κοινή δράση μαζικής και συντονισμένης ανυπακοής οδηγών-επιβατών για να μην ακυρώνονται τα εισιτήρια, για Δημόσιες Δωρεάν Μεταφορές για Όλους. Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι αγώνας όλων μας, για να μείνει η δημόσια συγκοινωνία αγαθό και όχι εμπόρευμα για τους ιδιώτες.
Αναδείχθηκε επίσης, η αναγκαιότητα Λαϊκής Συνέλευσης γι’ αυτό το θέμα [ακούστηκε η πρόταση για διεξαγωγή της μέσα στον σταθμό του Μετρό "Αγ. Αντώνης"], ώστε να γίνει το κίνημα, κτήμα όλων των κατοίκων του Περιστερίου, με ανάληψη δράσης από τον καθένα, με δημιουργικές προτάσεις περιεχομένου και δράσης.
Επίσης αναφέρθηκε η άμεση σχέση της άρνησης πληρωμής εισιτηρίων, με το ογκούμενο κίνημα ενάντια στα διόδια, αφού και τα δύο αγωνίζονται για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ενάντια στις αυξήσεις, ενάντια στην μετατροπή τους σε εμπορεύματα και την ιδιωτικοποίησή τους, για την βελτίωση της άμεσης καθημερινότητάς των εργαζομένων και των κατοίκων.
Αποκορύφωμα της δράσης θα είναι η 1η Φεβρουαρίου, μέρα αύξησης των τιμών του εισιτηρίου, σε συντονισμό με υπόλοιπες δυνάμεις [οργανώσεις, σχήματα και κινήσεις σε γειτονιές, επιτροπές κατοίκων, φορείς, σωματεία...] με την διεξαγωγή μεγάλης Λαϊκής Συνέλευσης, με το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων σε όλη την Αθήνα, με την ενεργητική άρνηση πληρωμής εισιτηρίων.
Τέλος, θα συναντηθούμε ξανά στην Συνέλευση Κατοίκων της Επιτροπής στο Άλσος, την Κυριακή 16/01, στις 11:00 το πρωί.
-Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους! Η Μετακίνηση είναι Δικαίωμα, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
- Δωρεάν μετακινήσεις τις ώρες που πάνε οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους
-Να μην αυξηθούν και αντίθετα να μειωθούν τα εισιτήρια και να είναι δωρεάν τουλάχιστον για τους άνεργους, τους φοιτητές και τους μαθητές
-Όχι στην ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ, Δημόσιες και Δωρεάν Μετακινήσεις
Όλοι στην Συνέλευση Κατοίκων στο Άλσος, Κυριακή 16/01, στις 11:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προλεταριοι ολων των χωρων, καταπιεζομενα εθνη και λαοι: Ενωθειτε!