Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοβουλία στο Περιστέρι: ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων


Αύξηση 40% (!!!) στο εισιτήριο; Διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών;
Δεν πληρώνω το χαράτσι – Μαζική Απειθαρχία και Ανυπακοή!
ΕΜΕΙΣ, δηλαδή το 90% του κόσμου, που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
  • Έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μετακινούμαστε με ασφάλεια, με ποιοτικές, γρήγορες και συχνές δημόσιες συγκοινωνίες. Είναι μέσο και τρόπος για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό και περιβαλλοντικό πρόβλημα στην Αττική.
  • Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης φέρνει: αυξήσεις εισιτηρίων, μείωση προσωπικού, συρρίκνωση μισθών, μείωση γραμμών, ελλάτωση συχνότητας δρομολογίων.
  • Βαρεθήκαμε τα ψέματα (δεν δίνουν τα 2,7 δισεκατομμύρια που χρωστούν στον ΟΑΣΑ, αλλά δίνουν τις παχυλές επιδοτήσεις στις αεροπορικές εταιρίες, στους εφοπλιστές, στα ιδιωτικά λεωφορεία…)
  • Το σημαντικότερο: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αντέξουμε αύξηση 40%. Να μην επιτρέψουμε να περάσει!
ΑΥΤΟΙ, δηλαδή η κυβέρνηση και η μαφία τραπεζιτών/εθνικών εργολάβων/επιχειρηματιών:
  • Ξέρουν πολύ καλά να διαχειρίζονται το ψέμα για να εφαρμόζουν ιδιωτικοποιήσεις σε κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες…) και να στρέφουν τον ένα εργαζόμενο εναντίον του άλλου, ενώ με θράσος δυσφημούν τους αγώνες μας.
  • Νοιάζονται μόνο πώς θα γίνουν ακόμη πλουσιότεροι, διαλύοντας τη ζωή των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ιδιωτικοποίηση = απολύσεις + «εθελούσιες» έξοδοι + μείωση μισθών + ελαστικές σχέσεις εργασίας) και αδειάζοντας κι άλλο τις τσέπες όλων μας.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα χρέη και τα ελλείμματα της δικής τους πολιτικής!
Έχουν ΑΥΤΟΙ (κυβέρνηση- ΕΕ -ΔΝΤ) σχέδιο να μας διαλύσουν τη ζωή; Έχουμε κιΕΜΕΙΣ σχέδιο:
«Πρώτη Φλεβάρη – Πρώτη Ημέρα Ανυπακοής: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!»
Με τη συμπαράσταση των εργαζόμενων στα ΜΜΜ, με την παρουσία μας σε κάθε σταθμό του μετρό, μέσα στα λεωφορεία, παντού, σε όλη την Αττική, όλοι μαζίΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Ξεκινάμε την 1η Φλεβάρη, συντονιζόμαστε σε όλη την Αττική, και συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε.
Λέμε σ’ αυτούς που μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και τις πολιτικές τους:
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Δηλαδή: όχι στην περικοπή και κατάργηση δρομολογίων, όχι στις συνεχείς αυξήσεις του εισιτηρίου. Τα ΜΜΜ είναι κοινωνικό αγαθό, όχι άλλος ένας τρόπος για να πλουτίσουν κι άλλο αυτοί και να φτωχύνουμε κι άλλο εμείς. Και γι’ αυτό:
  • Είμαστε αλληλέγγυοι με την απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Οι απεργοί είναι υπέρ της φτηνής και ασφαλούς μεταφοράς μας, δρουν προς όφελος της κοινωνίας, γι’ αυτό και η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη. Προτιμάμε να ταλαιπωρηθούμε λίγες μέρες, για να μην ταλαιπωρούμαστε για πάντα!
ΚΑΜΙΑ  ΑΥΞΗΣΗ  ΣΤΟ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ  ΤΗ  ΜΗΝΙΑΙΑ  ΚΑΡΤΑ
Δωρεάν μετακίνηση ως τις 9 π.μ. για τους εργαζόμενους
Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των φοιτητών και των μαθητών
Μας γδέρνουν απ’ όλες τις μεριές:  αυξήσεις-φωτιά στη ΔΕΗ· διόδια παντού, στους «εθνικούς» δρόμους και στην Αττική Οδό, που πληρώσαμε εμείς αλλά οι κυβερνήσεις χάρισαν στους μεγαλοεργολάβους· νέο χαράτσωμα των γονιών λόγω υποχρηματοδότησης, δηλαδή σταδιακής διάλυσης των παιδικών σταθμών και των σχολείων… Ο κατάλογος δεν έχει τέλος, ενώ η ανεργία καλπάζει, το μεροκάματο γίνεται χαρτζιλίκι, και όλοι «ζούμε» για να πλουτίζουν οι τράπεζες-τοκογλύφοι. Έχουν και το θράσος να μας απειλούν: «Θα φάτε πρόστιμα», «Θα σας βάλουμε στον Τειρεσία»… Στην πραγματικότητα ΑΥΤΟΙ είναι αδύναμοι αν ΕΜΕΙΣ ξεσηκωθούμε – αυτό δείχνει και το πανελλαδικό κίνημα για κατάργηση των διοδίων.
Πέρα από τα αιτήματά μας, συνεχίζουμε να δίνουμε το εισιτήριό μας στον επόμενο επιβάτη: Είναι μια πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης, είναι δίκαιη, είναι ΚΑΙ νόμιμη (γι’ αυτό απειλούν, αλλά δεν τολμούν να μας πάνε στα δικαστήρια: γνωρίζουν ότι εκεί θα καταρρεύσουν μια και καλή τα ψέματά τους).
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ [partetapisw.wordpress.com]
(σε συντονισμό με τις αντίστοιχες επιτροπές και πρωτοβουλίες που υπάρχουν σήμερα σε ΟΛΗ την Αττική)
Επικοινωνήστε μαζί μας! parte.ta.pisw@gmail.com
Τηλέφωνα για πληροφορίες και νομική υποστήριξη: 6972-738059, 6986-309547, 6956-286968

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προλεταριοι ολων των χωρων, καταπιεζομενα εθνη και λαοι: Ενωθειτε!